انواع شیرآلات ساختمانی

شیرآلات از جمله تجهیزات ضروری در هر ساختمان هستند که هم از نظر کاربرد و هم از نظر زیبایی دکوراسیون داخلی نقش فوق العاده ای دارند. اگر فقط یکبار به فروشگاه های عرضه این محصولات یا سایت های مربوطه مراجعه نمائید، با تنوعی از طرح و کارایی روبرو خواهید شد. در این بخش به معرفی انواع شیرآلات ساختمانی و کاربرد آنها خواهیم پرداخت تا برای خرید یا تعویض احتمالی اطلاعات مفید و مختصری در این خصوص داشته باشید:

بطورکلی موادی که در تولید شیرآلات ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند باید در برابر آب تا دمای ۹۰ درجه سانتی گراد مقاوم بوده و دچار خوردگی نشوند. همچنین نباید تغییری در طعم و رنگ آب ایجاد کنند.  در حال حاضر از آنجا که فلز سرب بلحاظ بهداشتی مناسب نیست، اکثر شیرآلات از آلیاژ برنج ساخته میشوند.

برای پوشش خارجی نیز از روکش مس، برنج، استیل و یا برنز استفاده میشود که از بین آنها استیل پر کاربردترین روکش است. از آنجا که استیل در مقایسه با سایر روکش ها مقاومت بالایی در برابر پوسیدگی دارد و لکه های آب را کمتر در معرض دید قرار می دهد، جز محبوب ترین روکش ها میباشد.

بطورکلی شیرآلات در دو دسته عمده واشردار و بدون واشر قرار میگیرند که شیرآلات توپی (Ball)، شیر آلات دیسکی (Disc) و شیرآلات کارتریجی (Cartridge) از نوع بدون واشر و شیرآلات فشاری (Compression) از نوع واشردار هستند.

معرفی انواع شیرآلات ساختمانی:

  • شیرآلات توپی تک اهرمی

بیشترین استفاده از این شیرآلات تک اهرمی در آشپزخانه ها میباشد، از آنجا که این شیرآلات بدون واشر هستند و با یک اهرم کار میکنند، این اهرم دور یک کلاهک توپی میچرخد و در بالای بدنه اصلی قرار دارد. وظیفه این اهرم کنترل توپ پلاستیکی یا فلزی است، همچنین فشار و دمای آب را نیز کنترل میکند.

یکی از معایب شیرآلات توپی آنست که بدلیل استفاده قطعات بسیار در این شیرآلات خیلی بیشتر از شیرآلات بدون واشر چکه میکنند، و نیاز به تعمیر و بازسازی دارند.

  • شیرآلات دیسکی یا تک اهرمی

یکی از مدرنترن شیرآلات، شیرآلات دیسکی می باشد که اهرم آنها بر روی یک بدنه استوانه ای شکل عریض قرار میگیرد و آب گرم و سرد را داخل یک کارترج ترکیب می کنند. دو تا دیسک سرامیکی در انتهای این مخازن قرار دارد که بالا و پایین میشوند و شدت فشار آب را همواره کنترل می کنند. دمای آب در حقیقت با چرخش این اهرم به چپ و راست گرم و سرد می شود، این شیرآلات نسبت به شیرآلات دیگر با کیفیت تر بوده و تعمیرات کمتری نیاز دارند.

  • شیرآلات کارتریجی یا شیرآلات دو اهرمی

اغلب اوقات تشخیص شیرآلات دو اهرمی کارتریجی از شیرآلات دو اهرمی فشاری دشوار است زیرا بسیار شبیه به هم هستند با این تفاوت که شیرآلات کارتریجی واشر ندارند اما شیرآلات فشاری با واشر کار می‌کنند. اما تفاوت دیگر آن‌ها احساسی است که هنگام استفاده از اهرم‌ها دارید. شیرآلات فشاری نسبت به شیرآلات کارتریج اهرم‌های سفت‌تری دارند زیرا اهرم‌ها برای بستن آب باید روی واشرها فشار وارد کنند. اما در شیرهای کارتریجی حتی اگر اهرم را ½ نیز بچرخانید آب باز و بسته خواهد شد و نیازی به هیچ فشاری برای بستن یا بازکردن شیر آب نیست.

  • شیرآلات فشاری دو اهرمی

شیرآلات فشاری جزء شیرآلات قدیمی واشردار هستند که اغلب در خانه های قدیمی دیده میشوند. امروزه در ساختمان های جدید خیلی کمتر از این شیرآلات استفاده میشود. این شیرآلات جزء ارزانترین شیرآلات محسوب بوده و از مهمترین معایب آن چکه کردن آب میباشد.

قیمت انواع شیرآلات ساختمانی

اغلب مردم در هنگام خرید شیرآلات بیشتر به نوع برند و جلوه ظاهری آن توجه می کنند در صورتیکه برند نباید تنها ملاک برای خرید باشد.

قیمت شیرآلات به کارایی و مواد بکار رفته در تولید آنها بستگی دارد.

انواع شیرآلات ساختمانی با توجه به مدل و کارایی خود، قیمت های متفاوتی دارند و همچنین قیمت شیرآلات به کارآیی و مواد بکاررفته در تولید آنها نیز بستگی دارد.

برای مشاهده و اطلاع قیمت انواع شیرآلات ساختمانی میتوانید روی لینک آبی کلیک کنید. بدین ترتیب با آگاهی کامل از ملاک های شیرآلات می توانید آنها را طبق سلیقه خود انتخاب نمائید.

درج کنیددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 16 =

نیاز به راهنمایی دارید؟آنلاین هستم